4
50min
poziomtrudności

Batony których zrobienie nie zajmuje wiele czasu i w dodatku są bezglutenowe? Idealne na śniadanie lub jako szybka przekąska w ciągu dnia. Lekkie, ale bardzo pożywne.
Co powiedziecie na takie przywitanie weekendu? Bo w końcu mamy piątek, piąteczek, piątunio!!
Takie świętowanie od rana bardzo wskazane! A kogo nie ucieszą pyszne, zdrowe i szybkie batoniki zrobione własnoręcznie.
Nawet Wasze pociechy ucieszą się z takiego drugiego śniadania w szkole i od razu nabiorą większego zapału do lekcji 🙂 Sprawdzone! 😉

 

 

Składniki:


  • 1 szklanka płatków jaglanych
  • 3 łyżki żurawiny
  • 40g czekolady gorzkiej
  • 2 łyżki orzechów nerkowca
  • 3 łyżki słonecznika
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 1 łyżka nasion chia
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

 

Przygotowanie:


Orzechy i czekoladę lekko siekamy na drobniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Formujemy batoniki lub jeśli nie macie foremek to możecie wylać masę na blachę, docisnąć i upiec w całości. Pieczemy w 180 stopniach 30 minut.
Po tym czasie wystudzone kroimy ( opcja dla osób które nie używają foremek.)
Gotowe 🙂

 

#czekolada #słodycze #fit #śniadania #batony #przekąski #nerkowce #wegańskie batony #wegańskie słodycze