4
6min
poziomtrudności

Uwielbiam kokos i wszelkie dania oraz słodycze z jego udziałem.
I jeśli za czymś tęsknie to właśnie za rafaello – tym kremowym środkiem tej małej kuleczki.
Do tej pory świetnym substytutem była kupowana przeze mnie pasta kokosowa z Ekograma, jednak tym razem postanowiłam zrobić ją sama. Jest nie tylko pyszna i prosta w przygotowaniu, ale też o niebo tańsza niż ta sklepowa wersja. W dodatku czyż to nie olbrzymia satysfakcja móc przygotować ją samodzielnie w niecałe 6 minut?
Co jeśli dodam, że wystarczą Wam jedynie dwa składniki? 🙂
Prościzna!

 

Składniki:


  • 500g wiórków kokosowych bio
  • 2 łyżki cukru kokosowego lub trzcinowego

 

Przygotowanie:


Składniki wrzucamy do kielicha blendera ( najlepiej takiego który ma temper) i blendujemy dopychając przez ok 5 – 6 minut. Chcemy otrzymać kremową konsystencje. Jeśli nie macie takie blendera sprawdzi się też zwykły blender ręczny, zajmie to trochę więcej czasu. Gotowy krem przekładamy do słoiczka i trzymamy w temperaturze pokojowej.

#desery #fit #kokos #śniadania #pasty i dipy #pasta kokosowa