Mimo wielu podejść do jaglanki,długo nie mogłam się do niej przekonać. Przełom nastąpił gdy któregoś sobotniego poranka,nie mają w lodówce nic poza letnimi owocami,stwierdziłam że pokombinuje z tą kaszą. Tak powstała idealna propozycja śniadania,która często u mnie gości 🙂
Niby nic, a robi olbrzymią różnice 😜

Składniki:


1/2 opakowanie ugotwanej kaszy jaglanej
1/2 szklanki ciepłego mleka sojowego waniliowego
200g truskawek
Ulubione orzechy(u mnie macadamia,migdały i nerkowce)
Syrop malinowy

Przygotowanie:


Kasze wymieszaj z ciepłym mlekiem, truskawki pokrój i ułóż na wierzchu. Posyp orzechami. Możesz dodać kilka daktyli oraz syrop malinowy.
I już:)
Smacznego!

#vegan #na słodko #śniadania #jaglanka