5
poziomtrudności

Jestem wielką fanką deserów, a zwłaszcza tych które robią się błyskawicznie.
Taki właśnie jest ten tofurnik, którym pragnę się dziś z Wami podzielić.

Składniki: ( dla 5 osób)

❤️1 kg dynii piżmowej
❤️4 duże marchewki
❤️1l domowego bulionu
❤️2 czubate łyżki mleka kokosowego (stałej części)
❤️4 średnie ziemniaki
❤️1 łyżka oliwy

☀️chipsy:
❤️dodatkowo po 1 marchewce na osobe
❤️przyprawa do grilla

Przygotowanie:

Warzywa umyć i obrać wszystkie oprócz dynii. Dynie przekroić na pół. Warzywa ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać oliwą i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Ostudzić i obrać dynię, łyżką wyjmując pestki. Przełożyć do kielicha blendera, dolać bulion i mleko. Zblendować przez 2 minuty.
Przelać do garnka i gotować do zawrzenia. Podawać z marchewkowymi chipsami z poprzedniego przepisu i pestkami dynii.

Smacznego!

GALERIA

17

#lunch #bez glutenu #szybko #zupy