2
10min
poziomtrudności

Lubię lato za słońce i fakt, ze mogę śniadanie zjeść na ogródku urządzając sobie mały piknik. Zawsze przy takiej okazji wyciskam sok, który cieszy nie tylko moje oczy ale i wnętrze. Nie ma bowiem lepszej bomby witaminowej niż świeżo wyciskany sok.
Staram się pić soki cały rok w różnych kombinacjach, często robię lekkie detoxy sokowe. Wiadomo żyjemy w czasach gdy pełno toksyn zanieczyszcza nasz organizm, dodatkowo jakość powietrza w Polsce nie należy do najlepszych. Dlatego tak ważne jest dbanie o siebie od środka. Pijąc soki każdego dnia macie gwarancje, że zapewniacie sobie i swojej rodzinie zdrowie i świetną formę.
Dziś proponuje sok na bazie dyni, z delikatnym dodatkiem imbiru, który wyciągnie wszelki nadmiar wilgoci z Waszego organizmu i uchroni przed przeziębieniem. A wbrew pozorom i latem nie tak trudno o nie, bowiem wszechobecna klimatyzacja robi swoje.

 

Składniki:


  • 330g dyni
  • 30g świeżego imbiru
  • 280g ( 2 szt) jabłek
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1/2 ogórka szklarniowego
  • 150g marchwi

 

Przygotowanie:


Dynię kroimy na mniejsze kawałki, jabłka, marchew i resztę warzyw porządnie myjemy. Kroimy na kawałki i wrzucamy po kolei do wyciskarki.
Gotowy sok przelewamy do szklanki. Gotowe! Prawda, że błyskawicznie? 🙂

#napoje #bezglutenu #raw #śniadania #smoothies #detox #soki