Serniczkowe dynie i trumienki to idealna propozycja na Halloween!
I to nie tylko jeśli macie maluszki w domu! Serniczki są pyszne i bardzo kremowe, a jeśli macie ochotę możecie przygotować je na daktylowo-kokosowym spodzie.
Jako, że w Halloween trzeba trochę zaszaleć te słodkości sprawdzą się idealnie, tworząc w domu iście „straszny” nastrój.
Dekorowanie zostawcie dzieciakom, które dzięki temu poczują się częścią wielkiej Halloweenowej zabawy już na etapie przygotowań!
Serniczki dzięki dyni mają piękny kolor, a sok z cytryny i mleko kokosowe nadają im przyjemnie kremowej konsystencji.
Kto im się oprze?

 

 

 

Składniki:


  • 450g tofu
  • 3/4 szklanki puree z dyni
  • 3/4 szklanki cukru kokosowego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1/2 puszki mleka kokosowego ( stała część)
  • 1/2 łyżeczki kardamonu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka masło migdałowego
  • 1 laska wanilii
  • szczypta imbiru
  • 1 i 1/2 łyżeczki agaru

 

 

Przygotowanie:


Jako, że jest to przepis błyskawiczny, wszystkie składniki z wyjątkiem agaru przekładamy do blendera i miksujemy na bardzo gładką masę. Następnie dodajemy agar i przekładamy masę do garnka. Masę zagotowujemy aż zabulogotała i od tego momentu gotujemy jeszcze 5 minut, cały czas mieszając by się nie przypaliła. Następnie przekładamy do foremek i zostawiamy w lodówce na całą noc.

#tofurnik #tofu #sernik #dynia #halloween #kardamon #cukier kokosowy