2
10min
poziomtrudności

Nigdy nie lubiłam owsianki na śniadanie, dlatego bardzo zdziwiła mnie moja reakcja na Burcha superfood, którą pierwszy raz spróbowałam podczas wycieczki do Berlina. W naszym hotelu właśnie ją serwowano jako opcje wegańską na śniadanie, oprócz oczywiście innych dań. Za namową kelnerki postanowiłam ją spróbować i dosłownie się zakochałam. Super kremowa, lekko słodka dzięki rodzynkom i owocom owsianka zawojowała moje serce.
Przejrzałam internet w poszukiwaniu inspiracji by ją przygotować i doszłam do wniosku, że nie ma limitu jeśli chodzi o przepis.
Dlatego dziś proponuje Wam wersję bez nasion i całkowicie bez glutenu 🙂
Ta wersja to prawdziwy superfood!

 

Składniki:


  • 1/4 szklanki siemienia lnianego
  • 1/4 szklanki nasion chia
  • 1/4 szklanki nasion sezamu białego
  • 1/2 szklanki migdałów blanszowanych
  • 1/2 szklanki orzechów laskowych
  • 1/3 szklanki pestek dyni
  • 2/4 szklanki kaszy gryczanej niepalonej
  • 100g jagód goi

 

Przygotowanie:


Przygotowujemy większy słoik. Wsypujemy do niego składniki, po kolei z listy lub wedle uznania. Zamykamy słoik i gotowe 🙂
Smakuje obłędnie z jogurtem, mlekiem roślinnym a nawet wyciskanym sokiem pomarańczowym.

#śniadania #siemie lniane #migdały #chia #burcha #muesli #superfood #kasza gryczana niepalona