4
2h,15min

Od dłuższego czasu chodził za mną rybny smak, mimo że wielką fanką ryb nigdy nie byłam. Poszłam zatem do sklepu po arkusze norii oraz czerwoną fasolkę 😉 Oczywiście możecie namoczyć wcześniej fasolkę, następnie ją ugotować i dopiero zblendować, ja jednak poszłam na „łatwiznę” i użyłam tej puszkowej wersji.

Składniki:


  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 arkusz nori
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka wody
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka dymu w płynie lub 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:


Fasolkę odsączamy z wody i przesypujemy do kielicha blendera. Arkusz nori kruszymy i dodajemy resztę składników. Blendujemy przez 3 minuty na najwyższych obrotach naszego blendera. Gotowe!

Smacznego!

 

IMG_8540

#vegan #bez glutenu #pasta rybna #na szybko