4
50min
poziomtrudności

Pasty do chleba to częsta zagwozdka przy przechodzeniu na weganizm. W panice porannej pojawia się pytania ” I co ja mam na ten chleb położyć?”. Nie martwcie się, znalazłam dla Was alternatywę dla sklepowych past i serków. Będzie zdrowo i pysznie, w dodatku mamy młode warzywa i trzeba z tego korzystać! Lato zawitało na dobre, a nic tak nie napała optymizmem jak dobre śniadanie. Bo jak mówi mądrość ludowa – śniadanie to podstawa.
Marchew zadba o piękny kolor Waszej skóry i kondycje oczu, a odrobina czosnku doda odporności.
Od rana poczujecie się dopieszczeni od środka. A jak wiadomo zdrowie płynie z wewnątrz 🙂 To co blendery w dłonie i ruszamy? 🙂

 

 

Składniki:


  • pęczek marchewek lub 3 duże
  • 1/2 cukinii
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szalotka
  • 50 ml oleju z pistacji ( lub innych orzechów)
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Marchew i czosnek obieramy, wkładamy do naczynia żaroodpornego razem z cukinią i szalotką. Polewamy oliwą z oliwek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut.
Studzimy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy przyprawy i olej. Blendujemy na gładką masę. W razie potrzeby mocniej przyprawiamy. Gotowe 🙂

#bezglutenu #fit #lato #śniadania #cukinia #marchew #do chleba #czosnek #olej z pistacji