2
10min
poziomtrudności

Sezon na pomidory chyli się ku końcowi dlatego warto chwytać je póki jeszcze są najsmaczniejsze.
Bo nic tak nie przypomina i nie pachnie latem jak pyszne, słodkie i soczyste pomidory. Moja miłość!
Dziś w ferworze domowych obowiązków i ogarnianiu egzaminów magisterskich postanowiłam przygotować sobie taką przekąskę między jednym, a drugim zajęciem. I takim umilaczem przegryzałam stertę materiału do opanowania.
Do jedzenia pomidorów nikogo z Was nie muszę przekonywać, a taka dekadencka suróweczka napewno przypadnie Wam do gustu. Bo kto nie lubi śmietanki i pomidorów?
No chyba, że się mylę i wolicie inną postać pomidorów, to dawajcie znać!

 

 

Składniki:


  • 5 pomidorów malinowych ( średnich) lub lima
  • 3 łyżki śmietany np tej klik
  • 1 cebula biała
  • sól
  • pieprz

 

 

Przygotowanie:


Pomidory myjemy, kroimy w plastry i przekładamy do miski. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, dodajemy do pomidorów. Dodajemy śmietanę i przyprawy i mieszamy wszystko razem. Zostawiamy na godzinę w lodówce by smaki się przegryzły.

#nabiał #obiad #lunch #pomidory #wegańska śmietana #surówka #surówki #pomidory w śmietanie