4
3min
poziomtrudności

Nie zawsze mamy czas i ochotę kupić w sklepie gotowy pół produkt, a patrząc na ceny na półkach po prostu się odechciewa. Daleko nam jeszcze do minimalnych różnic w cenie produktów roślinnych i zwierzęcych, ja kto ma miejsce np. w Niemczech czy Hiszpanii. Nie ma jednak powodu by się załamywać! Zrobienie bez sojowej, domowej śmietany zajmie Wam mniej niż 3 minut 🙂 i gwaratnuje, że wyjdzie przepysznie!

Składniki: 


❤️ 280g ryżu ugotowanego
❤️ 1 szklanka mleka migdałowego niesłodzonego lub sojowego niesłodzonego
❤️ 1/2 szklanki oleju
❤️ 2 łyżki płatków drożdżowych
❤️ sok z 1/2 cytryny
❤️ szczypta ( odrobina na końcówce łyżeczki) kwasku cytrynowego
❤️ 1/2 łyżeczki soli
❤️ 1/2 szklanki wody źródlanej

Przygotowanie:


Składniki przekładamy do kielicha blendera typu Vitamix.
Blendujemy przez 60 sekund i w razie potrzeby dosalamy. Najszybszy przepis świata gotowy!

#vegan #sos #śmietana #bez glutenu #fit #pasty i dipy #śmietana ryżowa #bez soi #wegańska śmietana