Śniadania mogą stanowić wyzwanie, zwłaszcza na wegańskiej diecie.Bo co jeśli Wasza pociecha nie toleruje glutenu, a inne dzieci wokół zajadają się mącznymi smakołykami?
Nie martwcie się! Jest i na to sposób, który Wasze dzieci, ale i Wy sami pokochacie. Właśnie z myślą o wszystkich którzy z jakiś powodów nie mogą jeść glutenu lub po prostu starają się go unikać, przedstawiam dzisiejszy przepis.
W przeciwieństwie do innych przepisów, ten jest wyjątkowo prosty i nie zawiera żadnych wyszukanych mieszanek.
Składniki:
- 120g mąki kukurydzianej
- 150g mąki jaglanej
- szczypta soli
- 400 ml mleka roślinnego np takiego klik
- 1 łyżka syrop z agawy
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Smażymy na rozgrzanej patelni na złoto.
#bezglutenu #fit #śniadania #naleśniki #bez cukru #pancakes #wegańskie naleśniki #pankejki