2
15min
poziomtrudności

Śniadania mogą stanowić wyzwanie, zwłaszcza na wegańskiej diecie.Bo co jeśli Wasza pociecha nie toleruje glutenu, a inne dzieci wokół zajadają się mącznymi smakołykami?

Nie martwcie się! Jest i na to sposób, który Wasze dzieci, ale i Wy sami pokochacie. Właśnie z myślą o wszystkich którzy z jakiś powodów nie mogą jeść glutenu lub po prostu starają się go unikać, przedstawiam dzisiejszy przepis.
W przeciwieństwie do innych przepisów, ten jest wyjątkowo prosty i nie zawiera żadnych wyszukanych mieszanek.

Składniki:


  • 120g mąki kukurydzianej
  • 150g mąki jaglanej
  • szczypta soli
  • 400 ml mleka roślinnego np takiego klik
  • 1 łyżka syrop z agawy

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Smażymy na rozgrzanej patelni na złoto.

#bezglutenu #fit #śniadania #naleśniki #bez cukru #pancakes #wegańskie naleśniki #pankejki